Una Cintina

is muzikaal directeur in de R.K. parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, (concert-)organist en dirigent van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zoeterwoude), kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar) en uiteraard Cantamus in Hoofddorp.
Geboren in Letland in een zeer muzikale familie, begon ze haar muzikale opleiding met piano. Vervolgens studeerde ze koorzang en kerkmuziek aan de koorschool van de Dom in Riga. Aan de Letse Muziek Academie behaalde ze onder Sigvards Klava (dirigent van het Lets Radio koor) haar Bachelor als dirigent en onder Prof. Talivaldis Deksnis haar Bachelor als organist.
Na haar Master in 2007 heeft ze een postacademische opleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Ootmerssen (orgel), Jos Vermunt (koordirectie), Menno van Delft (klavecimbel/klavichord) en Hein Meens (zang). Ook heeft ze diverse masterclasses gevolgd met o.a. Ton Koopman, Ludger Lohman, Hans Fagius, Joel Speersta, Olivier Latry, Louis Robilliard. Regelmatig verzorgt ze optredens als organist en/of dirigent in Nederland en Europa en verleent ze haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest.
Haar repertoire bestrijkt de vroege barok tot de muziek van de 21e eeuw. Ze promoot de Letse orgel- en koormuziek. Haar belangstelling gaat vooral uit naar muziek van de 20e en 21e eeuw en daarom geeft ze ook premières tijdens internationale festivals en concoursen.

Una Cintina