Ensemble Tinaninani

is een internationaal dans-mime-theatergezelschap opgericht in 1997. We bestaan uit acteurs en dansers. Door de jaren heen hebben we samengewerkt met professionele componisten, ontwerpers, zangers en muzikanten. We streven ernaar om artistieke en ongewone ideeën op het podium te brengen. Het gaat over kunst.
Ari Peterse is regisseur, mimespeler en oprichter van het TiNaNiNi gezelschap. Hij heeft gestudeerd aan de Amsterdamse MIME academie AHK en hij is opgeleid als MIME docent. Hij werkte onder andere met Tom Jansen, Will en Pepijn Spoor, Steven Wasson, Jan Langedijk, The Lunatics en Unieke Zaken. Met de groep van Jan Langedijk won hij de Nederlandse MIME-prijs. Verder richtte hij in 1997 TiNaNiNaNi op en sindsdien creëert en speelt hij met zijn gezelschap. Hij doceerde fysiek theater aan de theateracademie ArteZ in Arnhem en aan de Mimeopleiding in Amsterdam.
Kamee Frieling is danser & choreograaf In 2003, toen Kamee zes jaar was, begon ze met lessen fysiek theater (mime corporel en fysieke improvisatie) van Company TiNaNiNaNi. Hier vond ze de liefde voor de kunst en ontwikkelde ze haar passie om op te treden. Kamee trad met TiNaNiNaNi op in meer dan 26 verschillende dans- en theaterprojecten op festivals en in theaterzalen in Nederland, Nepal, India, Israël, Kenia, Spanje en Duitsland. Als kind was het haar droom om deel uit te maken van het gezelschap. Vandaag maakt ze deel uit van de organisatie en het artistieke team van het gezelschap TiNaNiNaNi. Kamee is danseres en choreografe. Ze studeerde in 2021 af aan de Dansacademie Tilburg, Nederland. Ze danste in 'Nomad' (2019) van Sidi Larbi op de Nederlandse dansdagen. Ze is genomineerd voor de Jacque de Leeuwprijs 2021, een prijs voor uitzonderlijk talent.

Ensemble Tinaninani