15-Oct-2018

Jan Zwart

DUITS KAMERKOOR CONCERTEERT IN DE KAPELKERK
Muziek van orgelcomponisten zonder orgel

Vrijdag 26 oktober, aanvang 18.00 uur, toegang vrij. Adres: Laat 80, Alkmaar.

Het Bonner Kammerchor geeft een korte tournee door Nederland, met twee concerten in Domburg (Zeeland) en Alkmaar Het Bonner Kammerchor is een a-capella koor (alleen zangers, zonder muziekinstrumenten). Door de entree gratis aan te bieden wil het koor zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden koormuziek te beleven.

Nederlandse en Duitse koormuziek

Het Bonner Kammerchor dat onder leiding staat van dirigent Georg Hage, brengt een boeiend concert van Nederlandse en Duitse koormuziek. Motetten van Jan Pieterszoon Sweelinck, de grootmeester van de Nederlandse vocale polyfonie, staan centraal in het programma. De muziek van Sweelinck wordt ingelijst door klankrijke romantische en moderne werken van de Nederlandse koormuziek-componisten Julius Röntgen, Henk Badings, Herman Strategier, Albert de Klerk en de in Noord-Holland overleden Frank Martin. Een hoogtepunt is de première van het motet ?In principio erat verbum? van de Maastrichter dirigent Hans Leenders in de versie voor koor a capella. De Nederlandse muziek wordt aangevuld met stilistisch verwante koorwerken van Morten Lauridsen en Cecilia McDowall. Als laatste wordt van Johann Sebastian Bach het beroemde motet ?Der Geist hilft unser Schwachheit auf?uitgevoerd.

Het concert begint om 18.00 uur (jawel etenstijd!) en duurt ongeveer een uur. Daarna is een restaurantje misschien een goed idee. Die zijn er in de binnenstad immers ruim voldoende.